Careu de dame. Cu AS in coada

Echipa feminina a clubului Victoria Bucuresti este singura echipa neinvinsa in actuala editie de campionat a Diviziei B. Fetele noastre deja au ajuns la al cincilea meci castigat consecutiv. Trag tare sa nu piarda duelul direct cu baietii! Acum o etapa spuneam ca avem careu de dame, acum avem careu de dame cu as incoada. Mai ales ca in meciul al cincilea, fetele au invins o alta echipa neinvinsa pana acum – Acvila. A fost 35 la 30 pentru noi, intr-o partida in care punctul forte a fost apararea.Bine Emi!!!
Nu putem scrie ceva despre acest meci daca nu incepem direct sa o laudam pe Emilia Bornescu, portarul echipei noastre. A fost in super forma, a prins o zi foarte buna si ne-a scapat de multe ori. Nu doar ca interventiile de acest gen te scutesc de un dezavantaj pe tabela, dar le dau fetelor si mai multa incredere pe semicerc. Partida a pornit de la 0-0, cu un avantaj moral pentru fetele de la Acvila, care in editia trecuta au invins echipa noastra. Nu a mai fost cazul si acum. Dar nu toata echipa a avut cea mai buna zi in fata portii. In timp ce Emi facea parade, Coco (Nicoleta Costache) reusise sa il albeasca putin pe antrenorul Dan Vasiloiu cu ratarile ei. Nu a prins o zi prea buna. “De cate ori poate sa dea in bara, jucam obligatea?”, se intreba Dan. Partea buna este ca pe aparare nu a trecut nimeni de ea. De fapt, victoria din meciul impotriva Acvilei se datoreaza in mare parte felului serios in care fetele s-au aparat.

La munca
Intr-un astfel de meci, adevarat derby pentru divizia B, nu exista foarte multe sanse – ori pui mana si muncesti, ori stai pe banca. Daca nu reusesti sa inscrii, e cazul sa vii repede pe semicerc si sa iti repari greseala, sa te aperi serios. Dar asta nu inseamna ca nu a mers atacul – am reusit sa inscriem de 35 de ori. La capitolul spectacol, Alina Dunuta a fost preferata publicului – a reusit cateva depasiri spectaculoase prin care si-a pierdut avdersarele pe drum. Andreia Anghel este o tipa linistita, nu se agita foarte tare, dar vezi mereu ca are o sclipire zglobie in coltul ochilor. Ca un strengar de scoala generala, Andreia a reusit sa inscrie de doua ori din extrema, cu un unghi extrem de mic, de si suporterii Victoria se intrebau cum de a reusit mingea sa intre in poarta si mai ales… pe unde???

Bine Geaniiiii!
Daca nu ati vazut videoclipul cu Geanina Niculae in actiune ( Bineee Geani ), uitati-va din nou. Extrema noastra stanga este mai mereu una din principalele marcatoare. Alearga de rupe pe contraatac, stie sa isi mareasca unghiul atunci cand sare de pe extrema, arunca precis (in zona capului)  sau foloseste cu succes bolta pentru a inscrie. De opt ori a marcat in acest meci si a fost secondata de una dintre cele mai bune prietene ale ei – Lidia Ispir. Lidia nu are un fizic impresionant – nu sare de 1,70 m ( a sarit deja… are 1,75m !!!! ) , dar este o tipa care poate sa joace si pivot si extrema, orice este nevoie. la acest lucru se adauga si faptul ca este obisnuita cu apararea dura – are in fiecare luna cateva antrenamente de baieti la care participa si unde se caleste, volens-nolens. In meciul de sambata a fost om orchestra – a marcat de sapte ori si s-a aparat ideal in fata unui pivot masiv si mult mai experimentat. Inutil de spus ca in centrul apararii, Alina Urzica era dirijorul si omul de baza. Desi e galateanca, zicala “pe aici nu se trece” i se poate aplica la fel de bine ca la Marasesti-Marasti-Oituz. Nu trebuie uitat interul stanga al echipei, jucatoarea care, de obicei, se regaseste printre cele mai bune marcatoare – Christiana Timofte care a facut si ea un meci bun. Monica si Andreea au inscris din nou. De data asta mai putin, dar au inscris goluri importante in desfasurarea jocului.

Lot si marcatoare
Lotul HC Victoria la acest meci a fost format din: Panait Monica – 2 goluri, Andreescu Andreea – 1 gol, Ispir Lidia – 7 goluri, Bornescu Emilia, Niculae Geanina – 8 goluri, Costache Nicoleta – 1 gol, Cristea Ionela, Solomon Teodora, Andreia Anghel – 2 , Timofte Christiana – 8, Urzica Alina -2 , Dunuta Alina – 4 goluri.

Clasamentul dupa ultimul meci : Clasament

Si cateva poze de la meci:

Victoria – Acvila Feb 2016

Aceasta postare a fost vizualizata de 110 ori

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.