Undefeated V

Victoriosi

Dupa primele 3 filme din seria Undefeated, in weekend-ul 16-17 ianuarie s-au mai filmat doua. Bilantul e simplu: 2 echipe Victoria, 3 meciuri, 3 VICTORII. Baietii au ajuns la cinci meciuri castigate fara drept de apel. Fetele au avut un singur meci, castigat la unsprezece goluri diferenta, iar baietii au facut spectacol total. La masculin, totul se prescurteaza simplu: un galop de sanatate si un show handbalistic de exceptie. Mai mult, am reusit scorul rundei si am surclasat Evo Handbal cu o diferenta de 13 goluri.

Sambata. HC Victoria-CT Media 35-15
Ora 14,30 – o sala Apollo cu circa 50 de spectatori si o ploaie urata care pe seara urma sa devina ninsoare. In mod normal ar trebui sa lasam scorul sa vorbeasca, dupa un asemenea galop de sanatate. Am castigat impotriva celor de la CT Media la o diferenta care nu prea lasa loc de comentarii – 20 de goluri. Meciul se anunta unul de anduranta pentru noi. “Sunt tineri, fug bine, hai sa ne tinem dupa ei. Punem mana in aparare si tinem atacul pana la gol” – astea au fost instructiunile date de Dan Vasiloiu inainte de meci. Si a inceput o partida care a devenit mai mult o incalzire pentru meciul de duminica, impotriva celor de la Evo. Se juca relaxat, se marca imediat, pana la o aruncare de la 7 metri executata de cei de la Media la urechea portarului Cristian Ardeleanu. Cristi e veteran in poarta, nu e la prima minge care ii trece razant pe langa cap, dar am fost toti deranjati ca juniorul nici macar nu si-a cerut scuze. Iar de aici a inceput sarabanda de goluri. S-a marcat din atac pozitional, pe depasiri, din dribling, pe contraatac, pe faza a doua, din extrema, cu efect, suturi la vinclu – o lectie de handbal. In timp ce atacul functiona pe toate posturile, in aparare se facuse liniste. Sergiu Cimpanu se apara in centru, acolo unde pustanii de la Media isi incercau aceeasi incrucisare a interilor. Nu le-a iesit niciodata. Erau previzibili si avem experienta destula cat sa citim o faza care se repeta la fiecare atac. Iar cand orice patrundere de inter se incheia la 10-11 metri distanta de poarta, era cam greu sa marcheze. Ne-am permis si sa menajam titularii, am rulat tot lotul prezent la meci, fiecare dintre noi a avut ocazia sa marcheze si sa se apere. “Boss, vezi ca pleaca doi odata dupa pivot, intra repede in culoar si da-o in poarta”, a fost singura replica a pivotului, iar de aici s-au descurcat coordonatorii de joc si interii. Rand pe rand au inscris: antrenorul jucator Dan Vasiloiu: 10 goluri, extrema reprofilata inter Traian Cimpanu 8 goluri, capitanul Catalin Neaga 6 goluri, extrema Andrei Sturzu si centrul Sergiu Cimpanu cate 3 goluri, coordonatorii de joc Razvan Tatu si Madalin Malinescu cate 2 goluri, extrema Zsolt Nagy 1 gol. In poarta, Cristi Ardeleanu si Vlad Bobeica scosesera minge dupa minge. Nu a jucat mai deloc Alexandru Ionita-Sabau, dar el se pastra pentru meciul de duminica. “Hai, acasa la odihna, daca batem maine Evo, aveti o naveta de bere de la mine” – a tras concluzia zilei capitanul Neaga.

De neoprit. Victoria-Evo 39-26
Duminica, zapada in tot Bucurestiul. Sergiu Cimpanu a ramas inzapezit acasa sa lucreze la un proiect, dar a revenit veteranul Dragos Vasile pe teren. Cu o jumatate de ora inainte de incalzire, eram doar patru oameni din tot lotul. “S-au dus sa vada meciul fetelor de la Dobroiesti, dar ajung la timp, am vorbit eu cu Vasiloiu”, spune capitanul Neaga. Cate unul, cate doi, am umplut vestiarul de la sala Apollo. Ca de obicei, la meciurile cu Evo Handbal motivatia e cu totul alta. Se joaca atent, se joaca tare, se joaca decis. O incalzire serioasa si deja am uitat de meciul de sambata, cand i-am alergat pe “manjii” de la Media. Nu am apucat sa incalzim portarii asa cum trebuie, ca ne-am si trezit la centrul terenului, cu mainile sus, salutand galeria: prieteni, colegi, colege. “Rupeti fasul!”, s-a auzit vocea Lidiei Ispir. Fetele tocmai castigasera cu unsprezece goluri in sala de la Dobroiesti si venisera sa ne sustina pe noi. Si am inceput. A durat cateva minute sa le luam pulsul celor de la Evo: au si condus la inceput de meci. A fost pentru ultima oara in aceasta partida, pentru ca mai apoi a inceput recitalul. I-am simtit ca tremura in sorturi, am pus mana serios in aparare, iar cand au reusit sa treaca de semicerc, s-a evidentiat Alex Ionita care a scos minge dupa minge. Nu doar ca a intervenit la momentele cand chiar aveam nevoie de siguranta, dar a si lansat contraatacuri care se incheiau cu gol dupa gol. Pe linia de semicerc, Dan Vasiloiu juca +1, iar Zsolt, Razvan Tatu, Dragos Vasile, Catalin Neaga si Traian Cimpanu blocau orice culoar. A fost un joc care s-a castigat cu apararea si cu multa vointa. Madalin Malinescu a intrat de un minut si cand a simtit ca unul din adversari ar putea sa treaca de el prin culoar, i-a pus o palma in piept de s-a auzit pana in tribune. “Mai bine luam eliminare, decat sa luam gol”, s-a justificat Madalin. Iar jocul cu un om in minus a fost la fel de spectaculos: cu goluri marcate si cu o aparare mult mai mobila si mai agresiva. Era ziua noastra.

Calmi. Decisi. Victoriosi
Marea noastra problema la meciurile cu Evo a fost ca ne enervam si incepem sa ne certam: cu abitrii, cu colegii, cu oricine e in jurul nostru. Pana duminica, 17 ianuarie. Au mai dat nervii in clocot la cele doua time-out-uri cerute de Cristi Ardeleanu de pe banca (Multumim, Cristi – ramai busola de calm de la Victoria!), dar am ramas concentrati. Iar de la 22-18 pentru Victoria si ultimul timp de odihna cerut, meciul nu a mai avut decat un singur sens. Statistica nu minte: Evo a primit mai multe goluri decat incasasera cei de la Media, sambata. Practic, nu am mai avut adversar. In timp ce ei isi schimbau portar dupa portar, in cautarea omului care sa ne opreasca, noi marcam din toate pozitiile. Se auzea ploaia de palme pe spatele jucatorilor, se vedeau impingerile, se simtea pana in tribune cand strangeau doi aparatori de la Victoria. Tatu, Cimpanu si Malinescu rupeau genunchi aparatorilor adversi cu depasirile pe centru, Vasiloiu mai avea sa inscrie de pe pivot, in rest a marcat de pe toate posturile, iar Catalin Neaga a dat recital. Capitanul a inscris 10 goluri (nici el nu mai stie de cand nu a mai marcat atatea). Din poarta, Ionita trimitea mingile pe contraatac mai ceva ca la tir: punct ochit, punct lovit. Motoc sau Neaga, oricare din ei ajungea la minge, deznodamantul era clar: inca un gol, inca o faza care demonstra ca meritam sa fim pe locul intai din clasament, neinvinsi. Sa fim sinceri, nici noi nu ne asteptam “sa le dam cu sala in cap”, cum se spune prin vestiare. Nu credeam ca o sa ii batem pe Evo la o diferenta atat de mare (si daca nu se prezentau, pierdeau la mai putine goluri). Dar cand ai o zi in care toata echipa e in forma, e si pacat sa nu dai tot pentru un spectacol de handbal. Noi am reusit probabil unul din cele mai frumoase meciuri din actualul campionat, ne-am bucurat apoi cu galeria si am sarbatorit, ca de obicei, cu un bulz (cu extra topping de ou) si cu bere. Catalin Neaga si-a tinut promisiunea si a platit “2 metri” de bere. “Daca mai jucam pana maine si tot nu ne bateau”, a concluzionat Madalin Malinescu.

Lotul Victoria la meciul cu Evo
Portari: Cristian Ardeleanu, Vlad Bobeica, Ionita Alexandru
Interi: Dragos Vasile (1 gol), Traian Cimpanu (6 goluri), Dan Vasiloiu (12 goluri), Catalin Neaga (10 goluri)
Coordonatori de joc: Razvan Tatu (4 goluri), Madalin Malinescu (3 goluri)
Extreme: Andrei Sturzu, Zsolt Nagy (1 gol), Ciprian Motoc (2 goluri)
Pivoti: Ovidiu Bufnila, Razvan Anghel

Clasamentul la zi aici : Clasament

Si cateva poze de la meciul cu Evo

[URIS id=629]

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.