Stop me if you can!

Don’t!

Introducerea acestei cronici subiective ar fi trebuit sa fie ceva poetic, sa spunem in cat mai multe metafore cum s-au ciocnit placile tectonice, cum noi am fost mai tari si alte bazaconii. Cele mai eficiente lucruri sunt lucrurile simple, asadar sa pastram simplitatea: HC Victoria – Tectonic 35-29. Suntem la a sasea victorie din sase meciuri. Niciun meci nu a fost castigat la o diferenta mai mica de cinci goluri. Dar nu inseamna ca au fost meciuri usoare.

Calutii, uitucul si legitimatiile
Inainte de meciul nostru cu Tectonic, stateam in tribune si priveam un alt meci tare al etapei, Nova-Evo Handbal. Intre doua comentarii si un gol, ne stransesem doar cinci jucatori. Capitanul Neaga deja incepuse sa dea telefoane. “Lusi, unde esti? Vii si tu si Vasi?” – asa vrea capitanul sa se asigure ca vine la meci Dragos Luscan, pe care il alinta Lusi si pe care il intreba daca va veni cu Dragos Vasile. Intre doua apeluri telefonice si un salut cu alti handbalisti, antrenorul jucator Dan Vasiloiu dispare. La ce viteza isi ia, ai zice ca a uitat echipamentul acasa, dar e mai rau – uitase legitimatiile. Degeaba veneam toti la sala, degeaba ne echipam daca nu aveam legitimatiile. Bafta noastra ca si la volan e as – a scos 45 de minute pe traseul Sala Apollo – Mogosoaia si retur. Calutii aia putere de sub capota masinii lui sunt de vina. Probabil pentru ca e dinamovist a scapat de radare. 🙂

Panica de inceput
Nu am intrat bine in meci. Eram aerieni. Ne grabeam. Mingile se duceau pe langa, pasele nu ne ieseau. Trecusera cateva minute de joc si eram condusi cu 4-1. “Atunci am avut emotii, cand am vazut ca au 4-1 si ca Vasiloiu nu aparuse inca, dar ne-am revenit repede”, spune Traian Cimpanu, cel care l-a suplinit pe Dan Vasiloiu la inceput de meci. Nu au trecut nici cinci minute si deja era egal. Tectonic are o echipa tare, solida, inalta, experimentata. Ca medie de inaltime, sunt cam “cu un cap peste noi”. Si noi si ei am pus mana serios, pentru ca un meci se castiga cu apararea. In timp ce Razvan Tatu (1,86 metri – 90 kilograme) se lupta cu un adversar de aproape 2 metri si peste 110 kilograme toata banca il incuraja. Apararea a mers cel mai bine, ea a facut ca la scurt timp scorul sa fie egal si apoi Victoria sa treaca la conducere. Din momentul in care am avut un gol avans pe tabela de marcaj, am condus tot meciul, pana la final. Agresivi in aparare, rapizi pe contraatac – asa am castigat meciul asta. Panica nu durase decat pana la 4-1 in favoarea celor de la Tectonic.

Meci spectaculos
S-a muncit in meciul asta. Cu Traian ceva mai linistit dupa primele 12 minute, cand pe teren a intrat si Dan Vasiloiu, cu tot lotul rulat – ceea ce la noi e destul de rar. Schimbarile se fac pe principiul cine e mai in forma sau cine e mai obosit. Acum, nu. Am jucat toti, am inscris aproape toti si am tras in aparare, dat fiind ca am jucat cu cea mai masiva echipa din campionat. De fapt, nu doar noi ne-am aparat tare, si ei. Insa, pe foaia de arbitraj noi am avut un cartonas rosu si inca sapte eliminari de doua minute, ei numai doua. Dar, fara exagerare, am primit eliminari gratuit. Sergiu Cimpanu i-a spus unui adversar sa nu mai simuleze si a fost eliminat. Dan Vasiloiu preia in piept intrarea unui adversar si e eliminat. Madalin Malinescu cade in semicerc, cu un adversar dupa el si cu bratul tinut din spate, dar nu se dicteaza nimic. Pe scurt, am avut parte de cel mai slab arbitraj din actuala editie de campionat. Iar daca spunem asta si dupa ce am castigat meciul, ganditi-va cam ce a fost in teren… Dar cand marchezi pe contraatac, cand dai gol dupa gol de la noua metri, niciun arbitru nu te poate opri sa castigi.

Lotul si marcatorii
V-am mai spus ca la noi lotul se afla doar inainte de meci. Asa a fost si acum. In timp ce Dan Vasiloiu isi biciuia masina prin Bucuresti cu legitimatiile, capitanului Neaga ii dadea cu virgula. “Man, cred ca suntem mai mult de 16 (doar 16 jucatori pot fi scrisi pe foaia de joc a unui meci). Ia stai sa mai numar o data…”. Pana la urma, am fost exact 16. Portarii Cristian Ardeleanu, Alex Ionita si Vlad Bobeica – cei care atunci cand a cedat apararea ne-au aratat ca putem conta pe ei sa ne scape. Pe extreme: Ciprian Motoc – 1 gol, Andrei Sturzu – 2 goluri, Zsolt Nagy – 1 gol, Dan Vasiloiu – 8 goluri. Pivotii au fost Ovidiu Bufnila, Razvan Anghel si debutantul Vlad Soimareanu – cel care a inscris si primul sau gol in tricoul echipei Victoria. Coordonatori de joc au fost Madalin Malinescu, Sergiu Cimpanu – 2 goluri, Razvan Tatu – 5 goluri. Interii echipei: Dragos Luscan – 2 goluri, Catalin Neaga 3 goluri si Traian Cimpanu 10 goluri. Nimic nu ne iesea la fel de bine daca nu ii aveam alaturi de noi pe prietenii si colegii din galerie. Ca de obicei au fost la inaltime dirijati de Alex Barbu pe care il asteptam pe teren cat mai repede.

Clasamentul, ca sa ne credeti pe cuvant, il puteti vedea aici: Clasament

Reverenta de final
Stim ca ne tot laudam ca suntem neinvinsi. Stim ca nu miroase a modestie deloc. Dar sa va mai spunem una tare: si fetele noastre sunt neinvinse, au patru victorii din patru meciuri. Cronicile de handbal feminin vor fi scrise, insa, de o fata: Andreia ai legatura !HC Victoria saluta galeria
P
S: Revenim cu poze !!!

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.