Lasati-ne sa ne pregatim de “Liga Nationala” :)

Pentru a doua oara de la infiintare, echipa de handbal amator HC Victoria a sustinut un meci impotriva unei formatii de pe prima scena handbalistica. Am jucat cu Steaua in Cupa Romaniei acum doi ani, iar pe 9 aprilie 2016 am fost prezenti la Vaslui pentru un meci amical cu formatia locala de handbal, formatie care evolueaza in Liga Nationala.

Nu a fost un meci in care sa vrem sa demonstram ceva, nu a fost o partida cu miza in care sa se lupte dur pentru fiecare minge. A fost un meci intre o echipa de prima liga si o echipa de handbal amator – o ocazie in care sa se vada ca handbalul poate fi practicat si dupa o anumita varsta, si dupa ce se renunta la juniorat sau la sportul de performanta. Cum ar fi scris ziarul “Sportul” de dinainte de Revolutie – a fost o buna propaganda pentru miscarea sportiva. Pe scurt, nu s-a jucat agresiv, dar apararea e aparare. Nu s-a lovit nesportiv, nu s-a apelat la micile trucuri de intimidare a adversarului, commune unor meciuri importante.

Am pornit greu in meci – de vina nu au fost emotiile, ci faptul ca noi am plecat de la birouri vineri seara cu masinile personale, iar drumul pana la Vaslui e destul de lung. S-au pierdut mingi usoare, iar greselile personale pareau sa ne sufoce. Era pauza si reusisem sa inscriem doar sapte goluri, lucru care nu ni s-a mai intamplat niciodata, nici macar in meciul de cupa Romaniei cu Steaua.

Lasam la o parte glumele nesarate si spunem clar – moldovenii sunt gazde bune, iar vasluienii nu fac excepție. Pana cand intri pe teren contra lor. Si chiar si in situatia asta, tot s-au gasit localnici care sa ne incurajeze pe noi, o echipa de sportivi amatori care venisera sa joace contra formației locale. A fost nevoie de o prima repriza in care sa ne pedepseasca HC Vaslui pentru ca apoi sa ne facem jocul asa cum stim. Traian Cimpanu, fostul jucator la echipa gazda, dar care acum e victorian, a fost cel mai prolific marcator al nostru – sase goluri. Dar a jucat tot lotul, iar la final, in dreptul echipei nostre erau trecute 22 de goluri. Nu e rau pentru o trupa de amatori care au muncit toata ziua, au condus chiar sase ore, au stat de povesti la o bere, au dormit ”repede” si apoi au intrat pe teren. HC Vaslui, de partea cealalta s-a respectat: a marcat 49 de goluri in poarta noastra si s-a pregatit pentru meciul de campionat de miercuri. A fost un exercitiu cu public reusit.

De obicei, multumirile se pastreaza pentru final de articol, asa ca este cazul sa ii dam Cezarului ce este al Cezarului. Le multumim handbalistilor de la HC Vaslui care nu au considerat ca este sub nivelul lor sa joace impotriva unei echipe de amatori. Le multumim celor din conducerea clubului care au acceptat meciul amical si este cazul sa multumim si conducerii Directiei Judetene pentru Tineret si Sport care a organizat actiunea. Nu in ultimul rand, o reverenta pentru publicul vasluian si presa locala, oameni care apreciaza sportul si handbalul, indiferent de nivelul de performanta scris in legitimatia unui jucator.

[URIS id=1199]

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.