Fetele de la Victoria, campioanele incontestabile

In urma cu trei ani, o mana de fete se organizau intr-o echipa. Voiau sa continue sa joace handbal si dupa juniorat sau facultate, de placere. Nu erau Steluta Luca sau Cristina Varzaru, nu isi propuneau sa ajunga vedete, dar acum sunt echipa perfecta. Da, da… perfecta. In sezonul 2015-2016 din Divizia B, HC Victoria a invins toate echipele pe care le-a intalnit, fara exceptii. Iar marti, 31 mai, au invins la scor de neprezentare Unirea Dobroiești și au devenit campioanele din AMH. Dar de ce au castigat si meciul de ieri si toate celelalte partide din campionat?

O echipa
Daca le masori, victorienele nu au multe fete care sa treaca de 1,80 m, nu au fete care sa se impuna prin fizicul puternic, nu jongleaza cu mingea de handbal de parca ar fi Harlem Globe Trotters. Unele abia au terminat facultatea, iar altele au trecut de 30 de ani. Dar au ceva ce le lipseste unora – sunt o echipa. Cu bune si cu rele, cu nervi si bucurii. Se sustin, desi se mai si cearta, alearga una in locul celeilalte, strang in aparare, alearga pe contraatac. Si daca paseaza gresit, si daca le scapa mingea la o faza sau alta, daca fac o fortare sau un fault, fetele se sustin una pe alta. Compenseaza prin unitate, prin dorinta de a se ajuta, de a pune umarul.

Show peste tot
Partida de marti seara nu a avut decat un singur traseu clar. Dupa 10 minute deja se stia ca Victoria o sa se impuna. Fetele au intrat mai greu in meci, au gafat de cateva ori, dar si-au revenit repede. Cateva contraatacuri finalizate cu gol, suturi seci de la noua metri si scorul lua proportii. Unirea Dobroiesti abia reusea sa se tina dupa ele. Iar scorul lua proportii de la un minut la altul. Au mai si ratat fetele, deh – isi permit, dar au facut un meci superb. Cand deja scorul trecuse de zece goluri in favoarea Victoriei, si mica galerie adversa era redusa la tacere. Intre timp, in galeria Victoriei, lucrurile stateau altfel. Pentru prima oara, lotul de baieti a venit (aproape tot) la un meci de campionat al fetelor. Nu puteam lipsi de la ultimul meci, dar nici nu puteam sta suparati. A iesit o nebunie de galerie, cu tipete, aplauze, glume, incurajari, scandari si buna dispozitie. Cand s-a incheiat meciul, antrenorul Dan Vasiloiu o zbughise deja de langa ele. Le promisese ca face cinste daca vor castiga si s-a tinut de cuvant. Bucuria lui oricum a fost traita de la distanta de minimum 9 metri: a stropit cateva fete cu o bere si a fugit ca sa nu o pateasca si el.

20160531_222318Lotul
In mod normal,dupa un meci, prezentam marcatoarele echipei. Acum, e cazul sa va prezentam o echipa. Una perfecta.
Portari: Emilia Bornescu, Udrea Alexandra
Extreme: Geanina Niculae, Nicoleta Costache, Andreia Anghel, Ionela Cristea, Anca Patrascu
Interi: Christiana Timofte, Andreea Andreescu, Alina Urzica-Avram, Ioana Motei, Monica Panait
Centri: Alina Dunuta, Ada Iliescu
Pivoti: Lidia Ispir, Teodora Solomon-Chear

Evident sarbatoarea s-a mutat la Cetate
[URIS id=1262]

 

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.