The best of times, the worst of times

Cam asa cum spunea Charles Dickens, asa a fost si anul asta, 2016. Cel mai bun si cel mai rau.

Iarna trecuta ne prindea lideri de clasamente in Divizia B. Eram pe val, eram primii cu ambele echipe, si cea de fete si cea de baieti. Fetele au si castigat campionatul, baietii au terminat pe locul al treilea. Iar la turneele de handbal mixt… nu s-a inventat inca un trofeu individual pe care sa nu il luam, nu exista echipa care sa nu fi fost invinsa de Victoria.

Dar bilantul pe 2016 nu trebuie facut in goluri. Pentru ca au fost mii. Nu trebuie facut bilantul in meciuri castigate, pentru ca au fost cu zecile. Nu trebuie facut nici macar in infrangeri – nu suntem perfecti si o patim si noi.

Bilantul pe 2016 se face in sute si mii de ore de antrenament. In seri in care ne lasam familiile sau prietenii si ne strangem toti la o sala de handbal. Spunem ca e un antrenament, dar e o revedere cu prietenii, cu cei pe care stii ca poti conta la greu. Bilantul se face in mii de glume spuse la final de antrenament, cand impreuna incercam sa bem doar o bere, dar mereu ne ies mai multe.

Bilantul pe 2016 se face in kilograme de detergent folosit ca sa scoatem petele de clister de pe tricourile de joc. In sutele de lei investiti in echipamentul de meci si cel de antrenament.

Bilantul se face cu doi pumni ridicati victoriosi in aer de un suporter al nostru din tribuna la un gol marcat de noi in meci. Bilantul se face cu kilogramele pe care le dai jos (fara sa vrei) la turnee, se face cu kilometri parcursi pentru a fi la Valcea, Cluj sau in orice alt oras unde mergem sa jucam.

Bilantul se face in unghii roase in tribune din cauza evolutiei scorului, bilantul se face in brate care strang cu tine pe semicerc si emotii cand se inalta un coleg sa suteze la poarta adversa. Se face in palme inrosite cand iti aplauzi portarii care apara aruncari de la 7 metri.

Bilantul se face si in like-uri pe facebook, si in accesari pe pagina de net, dar mai ales in petrecerile de final de an. In cadourile de la Secret Santa, cu echipa atunci cand desfaci cadouri si o sticla de vin bun.

Bilantul se face calculand oamenii, emotiile, prietenii, berile, distractia de la mare, noptile albe in vara. Iar la final, constati ca asa …usor-usor… bilantul iti arata cine e Victoria. Tu.

Sarbatori fericite din partea noastra, tuturor. Si parintilor, si colegilor si adversarilor si arbitrilor. Sa avem un 2017 si mai bun!

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.