Vecine, am castigat turneul de mixt Energy Ploiesti!

2016: 3 din 3 (Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti)

Pentru ca ne luaseram cu finalul de sezon din Divizia B, atat la fete cat si la baieti, aproape ca nu ne daduseram seama in ce luna suntem si ca se apropie un turneu de mixt. Anuntul Lidiei ne-a luat cu lopata si ne-am prezentat numai 13 🙂

Lot: Andreia Anghel, Lidia Ispir, Christiana Timofte, Andreea Andreescu, Geanina Niculae, Catalin Neaga, Alexandru Ionita (Sabau), Zsolt Nagy, Madalin Malinescu, Dan Vasiloiu, Costin Moraru, Cezar Alberto, Vlad Soimareanu.

NR: Ne-am facut bine temele si ne-am dus la Ploiesti cu 3 victorieni ploiesteni.

Tragerea la sorti nu ne-a fost prietena numai noua… caci grupele aratau astfel: I. Energy Ploiesti, Victoria Bucuresti, EVO Handbal, Acvila, Nova (damn), II. Star Team, HCAB, Spada, 4FUN, si stiam ca va fi un weekend incins.

Cu Energy Ploiesti, ne asteptam la un meci greu tinandu-l minte pe cel de acum 2 ani despre care inca se mai povesteste in vestiarele Victoria. Un egal greu, muncit, transpirat and more. A fost un meci in care am alergat mult, dar am si ratat mult. De cealalta parte, procentajul era mai bun, iar arbitrii mai inchideau cate un ochi cand si cand. La finalul celor 40 de minute, tabela arata 25 – 20 pentru Energy, iar noi trebuia sa ne adunam energia pentru inca doua meciuri grele pe care ne obligasera sa le castigam.

Zis si facut! In meciurile cu Acvila si cu Nova ne-am mobilizat mai bine, ne-am reglat suruburile si am fructificat mai multe sanse, iar apararea a mers mult bine. Am inceput bine meciurile, insa la Victoria ce nu te omoara din prima repriza, mai are si o a doua la dispozitie. Astfel, avantajul pe care il luam la inceput mai slabea pe parcursul meciului. Ne-am pastrat insa concentrarea, Dan a fost Road Runner pe contraatac, Christiana a dirijat cu maiestrie atacul, iar Madalin a fost vioara intai in aparare. Soimu a fost in mare forma pe semicerc, iar Neaga a demonstrat inca o data ca un capitan da tonul si a semnat cateva suuuper goluri.

La finalul zilei de sambata, pe tabla de sah a grupei se facusera mutari destul de greu de anticipat: Evo batuse Acvila la un gol, Acvila batuse Energy, Energy castigasera cu noi.

Seara nu am ratat sansa de a avea un cantonament si chiar si cei din Ploiesti si-au luat cazare cu noi. Neaga a facut focul (normal), Dan a facut un gratar cat sa ne gandim sa mergem si in fata stadionului din Lyon sa vindem “little-si” si ceafa de porc, iar apoi a venit ploaia si-am iesit cu totii in curte sa ne bucuram de racoare. Si pentru ca fiecare festival are un refren, Neaga l-a compus pe cel pentru acest turneu: “Vecineeeee…”. Incercati din adancul plamanilor si apoi repetati. Da, ne-am cazat departe de oras, vecinul nu a venit, iar noi ii dorim sa ii traiasca si lui capra.

Am inceput ziua de duminca cu vestea ca Energy daduse sah la EVO si castigase meciul de la 9 dimineata, asa ca urma un meci cu EVO de care pe care. Suntem matinali, asa ca, din primele minute, EVO s-a trezit ca e condusa cu 5-0 si de acolo nu au avut incotro decat sa alerge dupa noi. Am castigat, fugim bine 🙂

In semifinala cu Star Team am inceput foarte bine, insa per total a fost un meci destul de echilibrat pe care l-am condus in permanenta. Sabau a scos mingi imposibile, iar apararea si-a facut treaba. Punctul pe Victoria l-a pus capitanul Neaga cu un gol de generic, si nu spunem asa doar ca ne place de el. Urma sa inchidem turneul asa cum am inceput, cu un meci cu Energy, echipa locala, si ce ne doream era sa nu reiteram scorul din grupe. Am inceput cu ploiestenii in teren, iar Cezar a vrut sa fure titlul de golgeter si a dat, numai in prima repriza, 8 goluri. Am avut emotii cand Sabau a venit ca un lup batran inspre banca acuzand dureri la coapsa dreapta. Insa s-a ridicat si a continuat sa scoata mingi de nescos, inclusiv pe 1 la 1. Christiana gasise formula magica pentru 7m, iar cotraatacul a meeeers. Tabela s-a inchis la 17 – 14 pentru noi si ducem pentru a treia oara anul acesta cupa cu Locul I acasa. Caaaampioniii, caaampioniii!

Tot la capitolul trofee, Christiana a inceput lucrarile de renovare pentru a mari vitrina cu trofee de MVP. La mai multe!

[URIS id=1278]

Si pentru ca Victoria are primul nepotel, ii dedicam titlul de la Ploiesti colegului nostru Thomas Bonnet care va fi strigat in curand “tata”. Felicitari!

Ne vedem in iulie la Buhusi!

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.