Cronicã (subiectivã) – de pe bancã

Scurtă cronică

Weekend, soare cu dinți, dimineață. Joc de glezne în timp ce filtrele de cafea ale oamenilor normali abia își încep activitatea. Alergare ușoară când pensionarii deja negociază la sânge prețurile la tarabele din piețe. Două „lansate” și primii stropi de transpirație când cei mici se uită la televizor la desene animate. Nu suntem nici pe departe supereroi, suntem doar niște oameni normal care vor să mai joace handbal. Iar dacă e pentru o cauză bună, când banii noștri merg la oameni care au mai multă nevoie, atunci altfel te ridici din pat să mergi la un turneu de handbal mixt amatori.

La ora 8,30 Dan își descarcă baxurile de apă plată din mașină. Are 190 de „ponei” sub capota bijuteriei italiene și cară cu ea peste 100 de sticle de apă plată pentru jucătorii de la turneu. Nu a zis nimeni că e ușor la organizare. Cu o mână își ia geanta cu echipamentul și cu alta butonează telefonul, e împărțit între sms-uri, mesaje pe Facebook si WhatsApp, discută cu colegi, organizatori și arbitri. Traian vine cu geanta pe umăr și îi piere zâmbetul de la primele întrebări. Nu e apă caldă la sala unde jucăm, va trebui să se spele ca pisica și să fugă la serviciu. E sâmbătă, dar nu toți au liber. Așa se strânge ușor-ușor Victoria 1, echipa de performanță. Pentru că de jumătate de an am schimbat strategia pentru turneele de mixt. Facem două echipe: una e cea care merge să zâmbească la final de turneu indiferent de rezultat, iar a doua merge la turneu ca să zâmbească de pe podium. Și strategia a funcționat.

– Nu-i tabelă de marcaj în sală, țin eu scorul – spune Teo, una din veteranele echipei, care dupa doar 5 minute de joc are o mini statistică, nu doar scorul. Pe o foaie de caiet studențesc, cu un pix împrumutat de la arbitri, notează reușitele, marcatorul și locul unde a șutat. La final îți poate raporta și dacă rezervele au avut randament sau nu. Primul meci, sâmbătă 12 decembrie, de la ora 9 dimineața, cel împotriva celor de la Acvila. Echipă experimentată, cu alt bioritm, dat fiind că au condus în primele minute. După care Victoria 1 a preluat conducerea și până la final a fost recital de goluri: Vasiloiu, Bronea și Cîmpanu. De pe extremă, de pe centru, de pe inter, din 9 metri, de afară… 23-19 la final și deja se pleca la a doua cafea cu mai multă tragere de inimă. Urmează meciul cu Spada, care se anunță mai ușor, iar abia apoi discutăm despre sferturi de finală. Între timp, Lidia „WonderWoman” Ispir, Alina „Urzy” Urzică și Ionela „Piti” Cristea fac pe surorile de caritate. „Dă-mi și mie gelul ăla încălzitor. Am spatele blocat. Dă-mi cu cremă și pe umăr, că acolo mă doare” se aude din cercul lor ca din stolul de vrăbii.

Sport fără mici accidentări nu se poate, dovadă că Piti a venit la sală cu o vânătaie cât toate zilele în talpă, de la o întindere. De fapt, după un prim meci destul de încins nu poți arăta foarte bine. Poate doar dacă te cheamă Zsolt Nagy. E alintat „moldovene” de toată echipa, tocmai pentru că e ardelean, iar la început sau final de meci arată impecabil, deși a tras de el la maximum. Așa e el, spilcuit, atent cu fiecare bucată de echipament, de la șosetele albe la jambierele de compresie și tricoul de joc.
Distracție. Cam așa se poate descrie meciul cu Spada. Câteva depășiri de li s-au înnodat genunchii adversarilor, câteva mingi bine plasate în poartă și vorba comentatorilor de sport – „meciul curge într-un singur sens”. Am jucat toți, de la mic la mare. Am marcat toți, de la băieți la fete. Dar așa cum se întâmplă cu un adversar pe care îl simți mai slab, te lași dus de joc, la distracție. Pase pe la spate, șuturi la fentă, apărare cu zâmbetul pe buze. Se încheie 31-17 pentru Victoria și o luăm la viteză spre sala de la Facultatea de Construcții, să vedem ce face echipa a doua.

Victoria 1 e deja în sferturi de finală, o să jucăm tot la școala Mexic și singura necunoscută e numele adversarului. „Nu contează ce echipă vine, azi nu pierdem”, profețise de la primul meci „Oracolul de la Tecuci” – căpitanul Cătălin Neaga.

La meciul eliminatoriu din sferturile de finală, de la ora 17,30, adversară a fost Nova, nimeni alta decât câștigătoarea de anul trecut a aceluiași turneu. Meciul a început tare, cu Victoria la conducere, „instalată la cârma jocului”. S-a mers cap la cap, cu diferențe mici, de unul sau două goluri. Vasiloiu și Cîmpanu guri de foc pe inter, recital de aruncări de la șold cu Christiana Timofte, dar greu în apărare. Media de înălțime a Victoriei 1 e destul de scăzută față de cea de la Nova, dar am compensat cu răutate în apărare. „Pune osul, muncește” – cam asta se auzea de pe banca de rezerve, unde toată lumea e antrenor, suporter sau cel puțin comentator de faze. Iar pe final, Nova cade. Le cedează nervii, iau eliminare după eliminare și Victoria 1 se desprinde. Să vină semifinala.
Am jucat în prima semifinală, primul meci de duminică de la Sala Apollo. Cam ca pe teren propriu, dacă ținem cont că aici ne antrenăm săptămânal. Principalul adversar a fost starea de oboseală (înțelegeți-ne și pe noi, am fost la petrecerea turneului, alături de mulți alți handbaliști amatori). Ne-am extras de sub plapumă cu greu, ne-am luat doza de cafea și am reușit să pierdem pe mâna noastră cu Planet Win. Nu e nevoie de nicio statistică să știm că am ratat șuturi simple, că ne-am făcut viața grea, că puteam să îi învingem ca și la turneul precedent. Dar am pierdut. Am continuat însă procesul de cafeinizare, iar în finala mică am dat recital.

A fost rândul celor de la Absolut să simtă că jucăm, nu ne jucăm. Am început tare pe apărare, am ratat câteva contraatacuri, dar apoi și-au reglat tirul Dan, Traian și Zsolt. Apărarea a câștigat meciul, atacul a făcut spectacol. Cu evoluția din acest meci, Dan Vasiloiu și-a consolidat poziția iar la final a și primit trofeul de „Cel mai bun jucător”, după ce turnee la rând se „mulțumise” doar cu trofeul de golgheter.

Colegii de la Victoria 2 au ajuns și ei în sală la timp să vadă finala mică și să ne felicite pentru globurile de bronz oferite de organizatori.
– Voi ce-ați făcut în meciurile de azi?
– E… meciurile, noi am tras să luăm locul 13, dar nu ne-a ieșit, am terminat pe 12. (NR – erau doar 12 echipe înscrise).

Cateva poze de la turneu:

[URIS id=427]

[URIS id=516]

De asemenea mai multe poze de la turneu pot fi vazute aici :
Poze Sambata
Poze Duminica

Multumim pentru poze http://silhouettes.ro/

LOTURILE NOASTRE LA ACEST TURNEU:

Victoria 1
Ionita Alexandru
Udrea Alexandra
Vasiloiu Dan
Cimpanu Traian
Neaga Catalin
Bronea Bogdan
Ovidiu Bufnila
Istvan Nagy Zsolt
Ispir Lidia
Timofte Christiana
Cristea Ionela
Alina Urzica
Teodora Chear-Solomon
Victoria 2
Ardeleanu Cristian
Emilia Bornescu
Dragos Vasile
Tatu Razvan
Motoc Ciprian
Madalin Malinescu
Nitu Alexandru
Andreia Anghel
Andrei Sturzu
Andreea Andreescu
Ada Iliescu
Costache Nicoleta
Anca Irina Patrascu
  
REZULTATE

Sambata – 12 decembrie, sala Mexic

Grupa A
Evo Handbal – Victoria 2 28-19
Star Team – Victoria 2 28-24

Grupa C
Victoria 1 – Acvila 23-19
Victoria 1 – Spada 31-17

Sfert de finala
Victoria 1 – Nova ’83 18-13

Duminica 13 decembrie

Locurile 9-12:
Spada – Victoria 2 22-15
All Stars – Victoria 2 30-28

Semifinala
Planet Win – Victoria 1 24-21

Finala mica
Victoria 1 – Absolut 34-23

Clasament turneu Mixt Bucuresti editia VI 2015:
1.Star Team
2.Planet WIN
3.Victoria
4.Absolut
5.Acvila
6.Nova ’83
7.EVO Handbal
8.S&F
9.HCA Bucuresti
10.Spada
11.All Stars
12.Victoria 2

Golgetera: Cheluta Cristina ( Absolut )
Golgeter: Gabriel Madalin ( All Stars )
Cea mai buna jucatoare: Oana Dumitrascu (Star Team )
Cel mai bun jucator: Dan Vasiloiu (Victoria )
Cel mai bun portar : Draghia Bogdan( Absolut )

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

2 thoughts on “Cronicã (subiectivã) – de pe bancã

    1. Robert, felicitari ptr turneu. In spiritul Sarbatorilor, nu comentam afirmatia ta. 🙂 O punem la incercare in 2016. Pana atunci, cele bune!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.