Victoria castiga turneul de mixt – “Pentru Ada”

Turneu Mixt pentru Ada

 

Am incheiat un weekend de handbal, un weekend in care a avut loc primul turneu de mixt al anului 2016. A fost un turneu caritabil, pentru ca banii obtinuti la acest turneu merg toti catre Ada Iliescu, colega noastra handbalista care acum trece pintr-un moment dificil. Cu ajutorul nostru, al vostru, al tuturor echipelor de handbal amator din Romania, speram sa si treaca peste el.

Pas cu pas
Pe 27 si 28 februarie, am jucat cu totii “Pentru Ada”, in turneul mixt de la Bucuresti, turneu organizat de HC Victoria. Primul turneu al anului a reusit sa mai faca un pas sau doi spre a-i reda sanatatea handbalistei Ada Iliescu. De fapt, toti acesti pasi sunt perfect cuantificabili – s-au tradus in 8848 de lei, 200 de dolari si 73 de euro care sa ii fie de folos Adei la operatiile care o asteapta. Nu e mult, nu e putin, e ceea ce am facut intr-un weekend. Si nu, nu vrem sa ne oprim doar la acest turneu, vrem sa continuam pana cand colega noastra va zambi din nou.

Banii pe care am reusit sa ii strangem provin din donatii, din taxa de participare la turneu si din achizitionarea de martisoare hand-made la salile unde au avut loc meciurile. Au fost 11 echipe inscrise in competitie si altele 3 care au facut donatii pentru a o sprijini pe Ada. In turneu au intrat Victoria 1 si Victoria 2, Star Team, Acvila, Absolut, Evo, Planet Win, HCAB, Nova, Spada si All Star. Ne-au ajutat cu donatii Sfantu Gheorghe, Red Wings, For Fun. Pe tot parcursul turneului, asistenta medicala si de orice alta natura a fost asigurata de Laurentiu si Madalina Tofan, de Toma Ionut Gabriel si de Adrian Ghiurliuc. La butoanele de la masa de regie: Lidia Ispir si Andreia Anghel, colegele noastre de la HC Vitoria. Langa ele, alergand sa faca rost de sali, Alina Dunuta. Mady avea grija de standul de martisoare, iar alaturi de ea – Elisa, fetita de cinci ani a colegei noastre Ionela Cristea. “Va multumesc din suflet tuturor pentru participare si pentru implicare la acest turneu, in special colegilor de la Victoria, care in momentul in care au aflat prin ce trec imediat au luat initiativa de a ma ajuta si de a-mi fi alaturi in acest moment dificil. Toate cele bune, tuturor”, a spus la final si Ada Iliescu.

Podiumul turneului ne-a gasit din nou pe prima treapta – Victoria 1 fiind castigatoarea. In finala, invinsa noastra a fost Star Team, in timp ce finala mica a fost castigata de Acvila in fata celor de la Absolut. Cea mai buna jucatoare a turneului a fost colega noastra Christiana Timofte, cel mai bun jucator a fost Adrian Bulgariu, iar cel mai bun portar a fost Mihai Gusa. Cea mai buna marcatoare a fost Carmen Plugaru, iar la baieti (nu mai era niciun dubiu), Dan Vasiloiu de la HC Victoria. Dar drumul catre podium dureaza doua zile de handbal si o noapte de party.

Pe doua fronturi
Ca de obicei, la turneele de mixt, incercam sa mergem cu doua echipe din partea clubului HC Victoria. Prima din ele se bate la podium, a doua zambeste indiferent de rezultat. Si amandoua fac spectacol la petrecerea de turneu, in noaptea dintre zilele de meciuri. In prima echipa au jucat Alex Ionita si Vlad Bobeica portari, pe semicerc Dan Vasiloiu, Traian Cimpanu, Catalin Neaga, Razvan Anghel, Madalin Malinescu, Zsolt Nagy, Lidia Ispir, Christiana Timofte, Geanina Niculae si Corina Stefaniu. La Victoria 2, portari au fost Emilia Bornescu si Cristian Ardeleanu, iar pe semicerc au jucat Andrei Sturzu, Razvan Tatu, Sergiu Cimpanu, George Istrate, Niki Marian, Alex Nae, Teodora Chear-Solomon, Anca Irina Patrascu, Nicoleta Costache, Andreia Anghel.

Zambim, zambim, dar meciul e pe goluri
Chiar daca echipa Victoria 2 merge sa se distreze la turnee, distractia asta ii incurca pe unii. Va pot spune cei de la Nova, care nu se asteptau sa piarda in fata lor. Cu Cristi Ardeleanu dirijand echipa, cu Razvan Tatu peste tot pe teren, cu o aparare de nota zece, victorienii au plecat zambind de pe teren. Cristi Ardeleanu scotea tot ce era sut pe poarta, repunea imediat pana la zvarluga Sergiu Cimpanu si contraatacul se incheia cu gol. Au tras cot la cot, au invins Nova si ziua de sambata deja parea sa mai aiba si soare printre nori. Din pacate, dupa meciul de dimineata, forma buna s-a pierdut la masa de pranz si Victoria 2 a pierdut al doilea meci din turneu, 18-29 in fata celor de la Star Team. A urmat partyul din Silver Church, iar duminica s-au reluat jocurile. Planet Win a fost urmatorul adversar, iar meciul a fost destul de tensionat. Am pierdut cu un singur gol diferenta, 32-31, iar scorul spune multe. S-a jucat rapid, pe faza a doua si pe contraatac, s-a marcat de pe toate posturile, iar portarul Emilia Bornescu s-a opus cat a putut de mult, a scos o minge chiar si cu fata. Obositi, victorienii au cedat si in ultimul meci, 19 la 23 in fata celor de la HCAB.

Pana in finala
La polul opus, prima echipa a Victoriei a inceput turneul impotriva celor de la Evo. Incet – incet, ca la orice prim meci, echipa incepea sa isi intre in mana. Vlad Bobeica in poarta, Zsolt si Geany pe extreme, Lidia pivot, Vasiloiu si Cimpanu interi, Christiana centru. Am condus de la inceput de meci, iar la final am castigat cu 3 goluri avans. A fost un meci de uzura, un meci pe care stiam ca trebuie sa il castigam pentru a avea parcursul cat mai bun pana in finala. In meci, Evo a inscris de 20 de ori, Victoria de 23, iar Dan Vasiloiu al nostru… de 14 ori. Isi luase din nou optiunea de golgheter al turneului. In al doilea meci, impotriva celor de la Spada, s-a jucat cu frana trasa. Am intrat in jocul lor, am pierdut mingi facile dar la final am castigat cu 29-25. Victoria 1 mergea in semifinale.

Neinvinsi (din nou)
In penultima faza a turneului, adversari ne-au fost cei de la Absolut. Ii invinsesem la ultimul turneu, in finala mica, acum jucam pentru finala mare impotriva lor. Spre deosebire de meciurile trecute, in semifinala, greul a fost dus mai mult de baieti. S-a jucat in forta, in viteza, barbateste. La pauza conduceam cu doua goluri, dar fiecare minge era muncita. La final, tot noi am avut un avantaj de doua goluri si am trecut in finala. Ultima partida a turneului ne-a adus ca adversar castigatoarea ultimului turneu din 2015 – Star Team. Obositi dupa doua zile de joc, am intrat in meci tare de tot. Stiam ca trebuie sa ne aparam bine cu Star Team – au o echipa solida, masiva, pot duce un meci de 40 de minute lejer. Dar suntem mai in forma, jucam mult mai mult impreuna, ne antrenam saptamanal, iar cu Vasiloiu si Cimpanu in forma, marcam la fiecare atac. In poarta “Sabau” si Vlad aveau interventii foarte bune. Capitanul Catalin Neaga s-a aparat de parca recrea “Pe aici nu se trece” din Marasesti-Marasti-Oituz, iar Cristiana Timofte juca de parca dadea probe la Gyor. Geanina nu s-a lasat mai prejos si a puncat de 5 ori.  Dupa pauza, Star Team a resimtit oboseala ultimelor zile si Victoria 1 a castigat primul turneu oficial de handbal mixt din 2016.

Clasamentul la final de turneu:
1. Victoria
2. Star Team
3. Acvila
4. Absolut
5. Evo
6. Planet Win
7. HCAB
8. Victoria 2
9. Nova
10. Spada
11. All Star

Cateva poze de la turneu :

[URIS id=949]

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.